szeretteimnek, teniszbarátoknak, sportsérülésből lábadozóknak, történetem iránt érdeklődőknek...

Keresztszalagom története

Keresztszalagom története

Miért nem megy a futás?

A történet 182. napja, a műtét utáni 168. nap. Hátralévő napok száma a célig: 12

2015. augusztus 19. - Viktor_74

Két hét szabadság után a héten tértem vissza. A szabadság alatt a tengerparton - a homokban - kocogtunk a szokásos módon, különösebb gond nélkül. Hazatértünk, itthon is próbáltam, de nem sikerült (biztos a tengerpart hiánya az oka). A kerékpározás megy, nagyon jól megy, de a futás nem. Talán ma megfejtettük az okokat a gyógytornán, de még ne szaladjunk ennyire előre.

Most inkább koncentráljunk a sikerekre: A legutóbbi kerékpáros rekordomat kétszer is megdöntöttem az elmúlt napokban, ráadásul 12 óra különbséggel. Nagy fegyverténynek tartom, hogy múlt vasárnap este sikerült a 22 km-es távon elérni a 27,84 km/h átlagsebességet, majd másnap reggel - munkába menet - ezt tovább javítani: 9,3 km-en 27,98 km/h átlagsebesség. Ebből azt vontam le, hogy az erőnlét rendben, ha párhuzamos terhelés van a lábaimon, akkor ez meglátszik az eredményekben is, vagyis mérhető.

El is készültem a kerékpáros kitűzött célommal, 80 nap alatt teljesítve a 640 km-es távot! A mobilos alkalmazásom ezzel a képpel köszöntött ebből az alkalomból:

complette.jpg

Ma gyógytornán górcső alá vettük ezt a futás dolgot. Arra jutottunk, hogy alapvetően a bal vádli gyengesége okozza a diszkomfort érzést és a folyamatos biccentést kocogás és futás közben. És az a nagy helyzet, hogy a bal vádli erősítésére nem jók a párhuzamos gyakorlatok, így a kerékpározás sem!!!

Miután megértettem a dolgok állását, magamban azt mondtam, hogy "újratervezés". Valószínű azért jutott eszembe ez a szó, mert a nyaralásra jövet menet, sokszor hallgatták a gyerekeim Pintér Bélától ezt az újratervezés számot. Katt ide, megéri! Most, hogy írom ezeket a sorokat eszembe jutott egy másik videó is, mely azt boncolgatja, hogy a reklámok, az átélt audióvizuális élmények, hogyan hatnak ránk, hogyan hatnak a gondolatainkra, döntéseinkre. Ez egy 10 perces anyag, melyben Vágó István a meglepett alany. Nem tudom, hogy igaz-e mindez, de azt hiszem, hogy lehet benne valami... Katt ide, ha érdekel!

Az új terv a következő: A teniszpályára való visszatéréshez elengedhetetlen a bal vádli erősítése, ehhez pedig az asszimerikus gyakorlatok végzése. Lesz kerékpározás, de nem annyi, mint eddig. Folytatódik a gyógytorna hetente kétszer, de a fókuszba a vádli kerül és természetesen folytatódik a heti kettő erőnléti edzés is. Az új jelmondat tehát: Egy hónap intenzív erősítés, majd irány a pálya!

A bejegyzés trackback címe:

https://viktor-74.blog.hu/api/trackback/id/tr977718162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása